Brannsikkerheten i hjemmet

Hunden er et ansvar

Når man får seg en hund, må man tenke over en rekke detaljer som man kanskje ikke brydde seg om tidligere. Det er ikke så forskjellig fra situasjonen man finner seg i når man får barn – de aller fleste velger å oppgradere hjemmet for å fjerne alle mulige farer. Dette gjelder spesielt sikkerheten rundt trapper og skarpe kanter, ingen vil jo at ungene skal falle og slå seg. Når man får seg en hund, bør man også gå gjennom slike sikkerhetsdetaljer. Jo mer du tilpasser boligen din til hunden du kjøper, desto enklere blir det å leve sammen. Hunden er et stort ansvar, og det er viktig at du tar dette på alvor. Pedigree har en hel liste med ting du bør tenke på når du får deg en valp. Dette kalles for hundesikring av hjemmet, og inneholder både innendørs og utendørs farer. Småpenger bør ikke ligge strødd omkring, rengjøringsmidler bør stå i skap som hunden ikke kan åpne, og giftige stueplanter må fjernes før hunden lærer seg å gå skikkelig. På toppen av dette kommer brannsikkerheten i hjemmet – gjør deg klar til å kjøpe et brannslukkingsapparat. Det er ytterst sjeldent at hunder starter en brann, men alt kan skje og det er best å være forberedt.

Close-up of a foam based fire extinguisher ready for use, with the flames of a large fire in the background.

Close-up of a foam based fire extinguisher ready for use, with the flames of a large fire in the background.

Pulver- eller karbondioksidslokker
Når du skal velge brannslukker, er det viktig å tenke over hvem du har i huset. Det er ikke en særlig komplisert problemstilling, men du bør veie opp alle positive og negative sider uansett. Vi anbefaler en karbondioksidslokker, siden dette gir en helt ren slukking av enhver brann uten saneringsbehov. Dessuten er de ikke farlige for verken mennesker eller dyr, siden slukkingsapparatet fortrenger syre i stedet for å spre pulver. Du finner begge typer brannslukkere hos Buildor, der du også kan bestille det aller meste av utstyr direkte fra nettet. Legg merke til at nettstedet også har en rekke andre detaljer og tilbehør til hjemmet – kanskje trenger du bedre belysning eller en snøfreser?

Røykvarslere
Det kan også være lurt å oppdatere røykvarslerne dine, slik at enhver fare straks blir fanget opp og formidlet det lokale brannvesenet. Buildor har flere ulike varslere på lager, så velg de som passer deg best og oppnå et helt nytt sikkerhetsnivå i hjemmet.