Hvorfor det er bra å ha hund

 

Hundeiere flest vet vel allerede at fordelene med å ha hund i aller største grad utveier de potensielle bakdelene, men det finnes faktisk en god del helt upartiske grunner til at det å ha hund faktisk er bra for oss på mange ulike måter!

Holder deg i form


Aller først, og kanskje den mest
åpenbare fordelen for veldig mange, er at hunden får oss opp av sofaen og ut på tur. Det er ingen som kan nekte for at fysisk aktivitet er godt for både kropp og sjel, og en turkompis gjør jo turen bare enda bedre. I tillegg til at dette er godt for å holde seg i form, kan den økte aktiviteten, samt det sunne båndet mellom eier og hund, være med på å redusere risiko for hjertesykdom. En annen fordel når man er ute på tur med menneskets beste venn, er at det også er enkelt å komme i kontakt med andre hundeeiere som er ute i samme ærend, og man gjør det da lettere for seg selv å bygge et sosialt nettverk og få nye venner. Dette er jo spesielt positivt dersom man flytter til et nytt sted.

Bra for din psykiske helse


En annen positiv effekt som kommer med hundeholdet er faktisk en forbedret mental helse. Hunden er alltid der for deg, den stiller ikke spørsmål, men er en konstant støtte som gir deg akkurat det du trenger når ting blir litt vanskelig, nemlig nærhet og varme. Det har faktisk blitt vist at hundehold kan ha positiv effekt på mennesker med psykiske lidelser, så kanskje bør du takke bestevennen litt ekstra. I tillegg har det vist seg at det å ha hund faktisk kan være med på å
redusere stress i hverdagen, og er det noe veldig mange trenger, så er det nettopp dette!

Kanskje det aller beste med å ha hund er at det alltid er noen hjemme som venter på deg, og som er glad for at du er hjemme igjen. Noen som aldri vil ha annet enn kjærlighet og oppmerksomhet, og som lar deg få lov til å være deg selv!