Fem gode råd for deg som skal ha hunden med på ferie

Nå har dere fortjent ferie. Hva med hunden? Den skal selvfølgelig ikke være alene hjemme. Hvis ingen passer den, må den få bli med. En sydenferie er kanskje ikke aktuelt, men en tur på hytta burde gå. Menneskets beste venn skal bare forberedes på en liten kjøretur og tilpasses nye omgivelser. Slik blir ferien en anledning til gjensidig hygge mellom eier og husdyr, og de kan benytte muligheten til å bli enda bedre kjent med hverandre. Men noen ting bør du være oppmerksom på for å gjøre ferden akseptabel også for din firbente partner.

Med hund på biltur

Alle hunder er ikke like glad i å kjøre bil. Det vil si, noen elsker det mens andre er vettskremte. Hvis du skal ut på langtur, så sørg for at din venn kjenner bilen og er vant til å kjøre bil. Når den store dagen kommer må såvel firbeinte som tobeinte gjøre seg klare. Har alle vært på do? Har alle pusset tenner? Husk at også hundens munnhygiene er viktig. Under turen bør du gjøre det så komfortabelt som mulig for hunden. Om du ikke har stasjonsvogn med alle bekvemmeligheter, bør det i det minste være god plass til den i baksetet. Vær lydhør overfor hundens behov for pauser. Hunder som barn kan bli bilsyke, selv om hunden ikke kan fortelle deg det.

La hunden bli kjent med de nye omgivelsene

Etter en lang tur, føler du kanskje for å slappe av. Men vent litt. Stedet er nytt for hunden. Han trenger tid til å bli kjent, Bli med den rundt og snus litt du også. Din gode ledsager og venn må få inspisere og gjerne også markere det nye territoriet sitt. Angående det, er det en god idé å anvise hunden hvor det er greit å gjøre sitt avtrede. Eventuelle regler for oppførsel innendørs og eventuelle tabuer, bør også gjennomgås så snart som mulig. Når det er gjort kan du sette ut hagemøbler til late sommerdager. Grillen kan tas fram og lekre måltider trylles fram. Husk ben til hunden. Eller skal den leve på tørrmat i ferien?