Ta vare på hunden

Når man skaffer seg en hund, ønsker man et litt hårete, firebent nytt familiemedlem velkommen. Hunden blir fort en del av familien, og det er viktig at man tar seg tid for å legge til rette for at det nye familiemedlemmet skal ha det så bra som mulig.

Ta godt vare på hundens helse


Aller først er det viktig at man tar alt av sykdom og ubehag på alvor. Man kan ikke si at man ikke har råd til å dra til veterinæren, for da har man faktisk ikke råd til å ha hund i utgangspunktet. Et godt tips for nye hundeeiere som er redde for store utgifter når det kommer til veterinær, er å sette opp en solid
veterinærforsikring for hunden. Gjør man det, har man lagt til rette for at man skal kunne gi hunden alt den trenger i form av behandling dersom den skulle bli syk eller skadet. Her er det også viktig at man hører på de som er eksperter på dyrehelse, og at man ikke prøver ut diverse mer eller mindre troverdige råd man kan finne på nett. Det kan allikevel være lurt å ha et lite førstehjelpsett for hunden, slik at du enkelt kan fikse opp i småting. Her kan det være lurt å ha midler for å rense små sår eller kutt, og gjerne også en god sårsalve. Det lønner seg også å ha en flåttpinsett tilgjengelig, da det er lurt å fjerne flått så raskt som mulig for å unngå sykdom.

Maten har stor betydning

I tillegg kan det være lurt å få veiledning når man skal velge fôr til hunden. Dersom oppdretter allerede har et forslag er det lurt å prøve dette først. Men husk at alle hunder er individuelle dyr, og det er mulig at din hund kan fungere bedre på et annet fôr. Her er det også lurt å konferere med en veterinær. Tenk også på at hunder faktisk ikke kan spise alt av menneskemat. Hvis du gir hunden din rester, sjekk nøye at maten ikke inneholder noe som kan være skadelig for hunden. Spesielt sjokolade er veldig farlig for hunder, og kan føre til alvorlige helseproblemer eller i verste fall død, så vær forsiktig.