De beste skoene for turer med hunden

Som hundeeier er man gjerne ute i all verdens vær og vind, uansett temperatur og årstid. Det gjelder da å ha utstyr som passer godt, som tåler vær og vind og som er holdbart. For de som går mye turer er skoene spesielt viktig, og det er mye man bør tenke på når man skal velge riktige sko.

Tilpass skovalg etter været


Først bør man tenke på at man gjerne trenger flere par
skikkelige sko, slik at man har noe som passer enhver årstid. Til høsten trenger man kanskje et par støvler for å holde regnet ute, men da er det viktig at man sørger for å investere i et par som gir god bevegelsesfrihet, og som ikke blir for tette på foten. Her finnes det mange valgmuligheter. Godt fôrede støvler kan passe bra inn i vintermånedene, men da er det viktig at man også tenker på sålen, ettersom det gjerne kan bli litt glatt. Her kan det kanskje være en fordel å investere i et par brodder som kan festes på alle typer sko.

Tenk kvalitet over kvantitet

For sommerturer er det viktigst at man velger sko som er behagelige å gå i, og som legger til rette for lange turer dersom man ønsker det. Her kan man velge å gå enten for rene tursko, eller for en joggeskotype. Det finnes mye billig på markedet, men her er det lurt å legge vekt på kvalitet slik at man får en sko som støtter der den skal, og som er holdbar til den typen bruk du ønsker. Det finnes mange fine Nike sko å velge mellom, som nok vil være flotte å bruke som tursko på sommerstid.

Sko for turer i terrenget

Det kan også være fint å sørge for at man har skikkelige solide sko for når man tar med hunden på fjelltur, og her er vi jo kjempeheldige i Norge som har milevis med flott natur som bare venter på oss. Tenk også på at det kan være lurt å ha et par sokker/sko til hunden også, spesielt på de dagene hvor det er ekstra kaldt eller varmt.