Hage for hunden

Hvis du har en venn med fire labber, vil du nok sørge for at han eller hun har det så godt som overhodet mulig. Vi har allerede beskrevet en del ideer og gitt tips om hvordan du gir hunden din et godt hjem. Nå skal vi fortelle hvordan du skaper en hage som hunden vil elske. For det skal ikke mye til før hageflekken er et ypperlig sted for både tobente og firbente skapninger. Mye spørs selvsagt på størrelsen på hagen og hvor mye du ønsker å investere i prosjektet, men hovedformålet bør vel være å gjøre så mye ut av det som mulig. Har du en hund, kan du øke moroa i huset ved å fiffe opp ting utendørs. Dette blir like spennende for hunden som det blir for deg.

Photo of little smiling boy, his dad and dog having fun outdoors. Dad is driving them in a wheelbarrow.

Photo of little smiling boy, his dad and dog having fun outdoors. Dad is driving them in a wheelbarrow.

Utfordrende omgivelser
Hvis du har tenkt å trene opp hunden din, er det viktig å skape gode forhold for opplæring. Dette kan du enkelt få til i hagen, samtidig som du får en ekstra god grunn til å oppholde deg utendørs oftere. Du kan bestille det aller meste på nettet nå om dagen, for deretter å få hagemøbler og tilbehør levert rett til boligen. Noen hindre, kanskje et par hekker eller en større struktur med ringer og rør? Du finner det meste på storsentre som Byggmax, og med litt kreativitet kan hagen din straks bli den mest populære delen av huset. Husk at hagemøblene må være av god kvalitet – været her i Norge er uforutsigbart.

En ny verden – dag og natt
Hvis du velger å oppgradere hagen din, vil hunden din kunne tilbringe mer tid utendørs uten oppsyn. Med god belysning kan den leke seg i hagen også etter solnedgang, noe som lar eierne spise middagen sin i fred og ro. Her kan du virkelig slippe løs fantasien – hvorfor ikke lyse opp en gangsti, eller fylle hagen med selvlysende blomsterpotter? Har du godt med plass, kan du skape et helt univers av utfordringer og interessante detaljer som vil holde både deg og hunden din gående i mange år. Har du barn, er det bare å kombinere det hele med en lekeplass og (forhåpentligvis) et basseng.